Overslaan en naar de inhoud gaan

Toots Challenge

Toots Challenge

Eén van de grootste Belgische musici aller tijden werd 100 jaar geleden geboren in Brussel. Hij reisde de wereld rond en liet overal een geweldige indruk na … met zijn muzikaliteit, zijn inspirerende en zeker ook aimabele persoonlijkheid.

Wat betekent Toots’ muziek en hijzelf vandaag voor muzikanten van verschillende generaties? Kennen jongere muzikanten hem nog en hoe wordt hij herinnerd? De Toots Challenge onderzoekt het door hen uit te dagen om aan de slag te gaan met zijn muziek en hun eigen interpretatie te delen met een zo ruim mogelijk publiek!

Iets voor jou?

Stuur ons dan jouw versie/interpretatie van een Tootsnummer, of je eigen compositie die je bedacht als hommage aan deze ket (beeld + geluid, maximum 3 min., mp4, korte bio + motivatie). Kies taal, instrument(en) en eventueel ensemble waar jij je goed bij voelt.

De inzendingen worden vanaf 3 mei telkens een week getoond in het museum waar bezoekers hun stem kunnen uitbrengen. Op 25 juni 2022 worden de laureaten uitgenodigd om het beste van zichzelf te geven voor een jury die de winnaar zal belonen met … een optreden op een Brussels podium!

Doe mee!

Deel je inzending met ons ten laatste voor 20.06.2022 zodat wij ze kunnen tonen aan de bezoekers van het MIM en zij jou een plekje bezorgen in de finale op 25 juni 2022!

Eén adres: info@mim.be, vermeld Toots Challenge in de titel. Bestanden ontvangen we liefst via wetransfer in de mail. Heb je nog een vraag? Stel ze gerust via info@mim.be.