Overslaan en naar de inhoud gaan

Toots Challenge

Resultaten van de Toots Challenge

Op zaterdag 25 juni 2022 presenteerden 11 laureaten van de Toots Challenge hun inzendingen voor een vakjury in de concertzaal van het MIM. De jury bestond uit Olivier Poumay (harmonica speler), Veerle Van de Poel (Legacy of Toots Thielemans vzw), Hugo Rodriguez (musicoloog aan de KBR) en Géry Dumoulin (conservator blaasinstrumenten van het MIM).

De 22-jarige Rutger Mathys uit Evergem ging met de winst aan de haal. Hij speelt chromatische mondharmonica en behaalde net zijn bachelordiploma aan het conservatorium in Rotterdam. Rutger zal binnenkort, met de hulp van de Legacy of Toots Thielemans, te zien en te horen zijn op een Belgisch podium omringd door een keur van muzikanten. Ook het duo Szabadsag trok de speciale aandacht van de jury en treedt deze zomer/dit najaar op in het MIM.

Een afspeellijst van de inzendingen van de laureaten bevindt zich hier.

Rutger Mathys, winnaar van de Toots Challenge

Toots Challenge

Eén van de grootste Belgische musici aller tijden werd 100 jaar geleden geboren in Brussel. Hij reisde de wereld rond en liet overal een geweldige indruk na … met zijn muzikaliteit, zijn inspirerende en zeker ook aimabele persoonlijkheid.

Wat betekent Toots’ muziek en hijzelf vandaag voor muzikanten van verschillende generaties? Kennen jongere muzikanten hem nog en hoe wordt hij herinnerd? De Toots Challenge onderzoekt het door hen uit te dagen om aan de slag te gaan met zijn muziek en hun eigen interpretatie te delen met een zo ruim mogelijk publiek!

Toots Challenge