Overslaan en naar de inhoud gaan
Accordeon

Image Studio

Bij Image Studio kan je terecht voor het aanvragen van mooie, professionele, hoge resolutie foto’s. De tarieven verschillen naar gelang de beschikbaarheid van het beeldmateriaal. Voor een snelle verwerking vragen wij het inventarisnummer van het museumobject te vermelden of er een korte beschrijving van te geven in het formulier hieronder.

Tal van digitale afbeeldingen van onze museumobjecten zijn gratis downloadbaar via de online catalogus Carmentis. Verkies je echter een hoge resolutie foto (TIFF gemiddeld ca 5000x7000 pixels) dan kun je deze aanvragen via het onderstaande bestelformulier. Zit deze foto reeds in ons bestand, dan sturen we deze kosteloos naar je toe. Indien de digitale foto niet voorhanden is, dan kunnen we deze voor jou maken en leveren aan kostprijs: € 125. Ook hiervoor kun je het onderstaand bestelformulier invullen.

Naam en adres klant

Info object(en)

InventarisnummerInformatie voorwerp

Gebruik aangevraagd beeldmateriaal

Boek / artikel

Multimedia (internet, …)

Richtlijnen / Algemene voorwaarden

  • Bij gebruik van het digitale beeldmateriaal van de objecten van de KMKG stellen we naamsvermelding op prijs, alsook – waar mogelijk – de verwijzing naar het inventarisnummer. Beide zullen samen met het beeldmateriaal door de KMKG worden aangeleverd.
  • Indien de kunstenaar nog in leven is of minder dan zeventig jaar geleden overleden is, kunnen de kunstenaar, diens erfgenamen of wettelijke vertegenwoordigers auteursrechten doen gelden bij de reproductie van het kunstwerk. Meer informatie over het regelen van het gebruiksrecht is onder meer beschikbaar op de website van UNISONO.
  • De KMKG vrijwaren zich tegen elke aanspraak van derden met betrekking tot de auteursrechten of eventueel andere rechten die berusten op werken waarvan reproducties werden geleverd aan de aanvrager.
  • Indien de KMKG zelf titularis zijn van de auteursrechten op een beschermd werk dient de aanvrager toestemming voor gebruik en/of publicatie te bekomen van de KMKG. Deze toestemming zal in de regel worden bekomen via een CC-BY licentie (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/legalcode).
  • Voor onze bibliotheek ontvangen we graag een gratis exemplaar van de publicatie / uitgave waarin ons beeldmateriaal is verschenen. Adres: Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Image Studio, Jubelpark 10, 1000 Brussel of imagestudio@kmkg-mrah.be (voor digitale publicaties).