Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek het MIM

 Een rondleiding in het MIM betekent anderhalf uur luister-, kijk- en speelplezier in de museumzalen. Kies je voor een rondleiding +? Dan krijg je naast 1 uur rondleiding in de museumzalen een ‘handen-uit-de-mouwen’ moment in het Atelier. Daar ervaren kinderen hoe het voelt om samen muziek te maken.

Rondleiding

1e-6e leerjaar

Een gids neemt je mee de museumzalen in om de verzamelingen van het MIM te ontdekken. Je kent natuurlijk al lang de gitaar en de piano, maar heb je ooit een heel oud exemplaar van deze instrumenten gezien? En hoorde je al eens hoe de theremin of het serpent klinkt? Wist je hoe de harp uitgevonden is en waar de strijkstok van gemaakt wordt? Zag je al eens een contrabas van dichtbij? Dit en zoveel meer zal de gids je laten zien en horen. En natuurlijk mag je ook zelf op een instrument spelen!!

Rondleiding +

1e-6e leerjaar

De wereld van de muziekinstrumenten is soms zo overweldigend dat je er moeilijk je weg in vindt. Door instrumenten in families te verdelen, krijg je er een beter zicht op. In de museumzalen verken je de snaar- en de blaasinstrumenten. De viool heeft uiteraard snaren, net zoals de hommel en de draailier. En de trompet is natuurlijk een blazer, maar ook de accordeon en het orgel horen bij deze familie thuis. In het Atelier staat een arsenaal aan slaginstrumenten klaar, waar je mee kan kennis maken door erop te spelen

Praktisch

Prijs: € 90 (15 kinderen + 1 begeleider per groep)
Duur: 90 min (rondleiding, maximum 6 groepen / workshop, maximum 3 groepen)
Vraag je rondleiding aan via dit formulier of bel +32 (0)2 741 73 02

            

La valse des notes

Pour approfondir le côté scientifique du son, il est également possible de combiner la visite du MIM à un atelier d’expérimentation scientifique organisé par Cap Sciences. Avec un animateur spécialisé qui viendra dans ta classe, vous essayerez de répondre aux  questions suivantes (et bien d’autres) : qu’est-ce qu’un son ? Comment se propage-t-il ? Comment fonctionne notre oreille?

De activiteit op school wordt enkel aangeboden in het Frans.

 

Meer info