Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek het MIM

 Een rondleiding speelt zich af in de museumzalen. De kinderen leren kijken, naar muziek luisteren en kunnen een instrument spelen. Een rondleiding duurt 90min. Kies je voor een workshop? Dan wordt de rondleiding aangevuld met een muzikaal 'handen-uit-de-mouwen' moment in het Atelier. Daar ervaren kinderen hoe het voelt om samen muziek te maken. Een workshop duurt in totaal 2 uur.

Rondleiding

1e-6e leerjaar

Een gids neemt je mee de museumzalen in om de verzamelingen van het MIM te ontdekken. Je kent natuurlijk al lang de gitaar en de piano, maar heb je ooit een heel oud exemplaar van deze instrumenten gezien? En hoorde je al eens hoe de theremin of het serpent klinkt? Wist je hoe de harp uitgevonden is en waar de strijkstok van gemaakt wordt? Zag je al eens een contrabas van dichtbij? Dit en zoveel meer zal de gids je laten zien en horen. En natuurlijk mag je ook zelf op een instrument spelen!!

Workshop

1e-6e leerjaar

De wereld van de muziekinstrumenten is soms zo overweldigend dat je er moeilijk je weg in vindt. Door instrumenten in families te verdelen, krijg je er een beter zicht op. In de museumzalen verken je de snaar- en de blaasinstrumenten. De viool heeft uiteraard snaren, net zoals de hommel en de draailier. En de trompet is natuurlijk een blazer, maar ook de accordeon en het orgel horen bij deze familie thuis. In het Atelier staat een arsenaal aan slaginstrumenten klaar, waar je mee kan kennis maken door erop te spelen

Praktisch

Prijs: € 90 (15 kinderen + 1 begeleider per groep)
Duur: 90 min (rondleiding, maximum 6 groepen) / 120 min (workshop, maximum 4 groepen)
Reserveer via reservations@kmkg.be of bel +32 (0)2 741 73 02