Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek het MIM

Een rondleiding speelt zich af in de museumzalen. Een gids gaat er met de jongeren in gesprek over wat ze zien en over de muziek die ze horen. Ze kunnen ook een muziekinstrument uitproberen. Kies je voor een rondleiding +? Dan wordt de rondleiding aangevuld met een muzikaal 'handen-uit-de-mouwen' moment in het Atelier. Daar ervaren de jongeren wat het betekent om in groep te musiceren. 

Rondleiding

1e-6e middelbaar

Een gids neemt je mee in de museumzalen om de uitgebreide en diverse verzamelingen van het MIM te ontdekken. Piano's en gitaren, fluiten en tuba's, de saxofoon; je kent die instrumenten wel. Maar er zijn ook doedelzakken en draailieren, er is de kora en de balafoon, de theremin en nog zo veel meer. Bij elk instrument hoort een verhaal, een anekdote, een lied, een traditie. De gids laat je de werking van de instrumenten zien en de klank horen. Je krijgt de gelegenheid om eens zelf te spelen op een instrument.

Rondleiding +

1e-6e middelbaar

Onder begeleiding van een gids leg je een parcours af in de museumzalen. Naast gekende instrumenten zoals viool, saxofoon en piano kom je bijzondere en excentrieke instrumenten tegen. Denk bijvoorbeeld aan een theremin, een trombone met zeven klankbekers of een Tibetaanse trompet. Je komt meer te weten over de werking van instrumenten, hun geschiedenis en de rol die ze spelen in de maatschappij. In het Atelier staat een verzameling slaginstrumenten klaar om je op uit te leven; je leert enkele swingende ritmes spelen, en samen met de hele groep creëer je een nieuw muziekstuk.

Praktisch

Prijs: € 90 (15 jongeren + 1 begeleider per groep)
Duur: 90 min (rondleiding, maximum 6 groepen / rondleiding +, maximum 3 groepen)
Vraag je rondleiding aan via dit formulier of bel +32 (0)2 741 73 02