Overslaan en naar de inhoud gaan

Instrumenten uit de hele wereld

Een rondleiding in het MIM betekent anderhalf uur luister-, kijk- en speelplezier in de museumzalen. Kies je voor een rondleiding +? Dan krijg je naast 1 uur rondleiding in de museumzalen een ‘handen-uit-de-mouwen’ moment in het Atelier. Daar ervaren kinderen hoe het voelt om samen muziek te maken.

Rondleiding

 3e-6e leerjaar
vitrine des instruments à cordes

Een gids neemt je mee de museumzalen in om instrumenten van over heel de wereld te leren kennen. Je komt zomaar in Afrika terecht bij de sprekende trommels, je reist door naar India en leert mediteren, je hoort de Javaanse gamelan in de verte en daarna trek je naar het dak van de wereld om de reuzetrompetten van de Tibetaanse monniken te bewonderen. Via Mexico kom je in Europa terecht tussen doedelzakken, trekzakken en hommels, en kan je de knaptand van Dendermonde gaan begroeten. Dit en zoveel meer zal de gids je laten zien en horen. En natuurlijk mag je ook zelf op een instrument spelen!

Rondleiding +

3e-6e leerjaar

Klaar om op wereldreis te vertrekken? De muziekinstrumenten nemen je mee op een fantastische reis langs de vijf continenten. Sprekende trommels uit Centraal-Afrika, een mariachi uit Mexico, Tibetaanse trompetten en niet te vergeten de Noorse hardingfele, die je helemaal betovert! In het Atelier experimenteer je met instrumenten uit verschillende culturen. Kan jij een boodschap overbrengen met een djembé? En volg je het ritme van de Javaanse gamelan?

Praktisch

Prijs: € 90 (15 kinderen + 1 begeleider per groep, maximum 3 groepen)
Duur: 90 min
Vraag je rondleiding aan via dit formulier of bel +32 (0)2 741 73 02