Overslaan en naar de inhoud gaan

Instrumenten uit de hele wereld

Een rondleiding speelt zich af in de museumzalen. De kinderen leren kijken, naar muziek luisteren en kunnen een instrument spelen. Een rondleiding duurt 90 minuten. Kies je voor een workshop? Dan wordt de rondleiding aangevuld met een muzikaal 'handen-uit-de-mouwen' moment in het Atelier. Daar ervaren kinderen hoe het voelt om samen muziek te maken. Een workshop duurt in totaal 2 uur.

Rondleiding

 3e-6e leerjaar
vitrine des instruments à cordes

Een gids neemt je mee de museumzalen in om instrumenten van over heel de wereld te leren kennen. Je komt zomaar in Afrika terecht bij de sprekende trommels, je reist door naar India en leert mediteren, je hoort de Javaanse gamelan in de verte en daarna trek je naar het dak van de wereld om de reuzetrompetten van de Tibetaanse monniken te bewonderen. Via Mexico kom je in Europa terecht tussen doedelzakken, trekzakken en hommels, en kan je de knaptand van Dendermonde gaan begroeten. Dit en zoveel meer zal de gids je laten zien en horen. En natuurlijk mag je ook zelf op een instrument spelen!

Workshop

3e-6e leerjaar

Klaar om op wereldreis te vertrekken? De muziekinstrumenten nemen je mee op een fantastische reis langs de vijf continenten. Sprekende trommels uit Centraal-Afrika, een mariachi uit Mexico, Tibetaanse trompetten en niet te vergeten de Noorse hardingfele, die je helemaal betovert! In het Atelier experimenteer je met instrumenten uit verschillende culturen. Kan jij een boodschap overbrengen met een djembé? En volg je het ritme van de Javaanse gamelan?

Praktisch

Prijs: € 90 (15 kinderen + 1 begeleider per groep)
Duur: 90 min (rondleiding, maximum 3 groepen)/ 120 min (workshop, maximum 4 groepen)
Reserveer via reservations@kmkg.be of bel +32 (0)2 741 73 02