Overslaan en naar de inhoud gaan

Het orkest

Een rondleiding speelt zich af in de museumzalen. De kinderen leren kijken, naar muziek luisteren en kunnen een instrument spelen. Een rondleiding duurt 90 minuten. Kies je voor een workshop? Dan wordt de rondleiding aangevuld met een muzikaal 'handen-uit-de-mouwen' moment in het Atelier. Daar ervaren kinderen hoe het voelt om samen muziek te maken. Een workshop duurt in totaal 2 uur.

Rondleiding

 3e-6e leerjaar

Samen met een gids kun je even achter de schermen van het symfonisch orkest kijken. Je herkent natuurlijk wel de viool, maar heb je al eens met een strijkstok over de snaren gestreken? Zag je al een contrabas van dichtbij, en hoorde je al eens hoe de trompet of de trombone klinkt? Of hoe de fluit en de klarinet samen een duet spelen? De gids vertelt over de dirigent en het samenspel van al deze wonderlijke instrumenten, en laat je hele mooie muziek beluisteren. En natuurlijk mag je ook zelf op een instrument spelen!

Workshop

3e-6e leerjaar

In de museumzalen neem je een kijk achter de schermen van een orkest. Hoe speel je viool? Hoe klinkt de hoorn? En wat als we het gewoon probeerden te spelen? In het Atelier krijgen de kinderen allemaal een instrument in handen en worden ze heel even orkestmuzikant. Ze leren de dirigent te volgen, zodat de mysterieuze bewegingen van de maestro geen geheimen meer voor hen hebben!

Praktisch

Prijs: € 90 (15 kinderen + 1 begeleider per groep)
Duur: 90 min (rondleiding, maximum 3 groepen)/ 120 min (workshop, maximum 4 groepen)
Reserveer hier of via op +32 (0)2 741 73 02