Overslaan en naar de inhoud gaan

Het orkest

Een rondleiding in het MIM betekent anderhalf uur luister-, kijk- en speelplezier in de museumzalen. Kies je voor een rondleiding +? Dan krijg je naast 1 uur rondleiding in de museumzalen een ‘handen-uit-de-mouwen’ moment in het Atelier. Daar ervaren kinderen hoe het voelt om samen muziek te maken.

Rondleiding

 3e-6e leerjaar

Samen met een gids kun je even achter de schermen van het symfonisch orkest kijken. Je herkent natuurlijk wel de viool, maar heb je al eens met een strijkstok over de snaren gestreken? Zag je al een contrabas van dichtbij, en hoorde je al eens hoe de trompet of de trombone klinkt? Of hoe de fluit en de klarinet samen een duet spelen? De gids vertelt over de dirigent en het samenspel van al deze wonderlijke instrumenten, en laat je hele mooie muziek beluisteren. En natuurlijk mag je ook zelf op een instrument spelen!

Rondleiding +

3e-6e leerjaar

In de museumzalen neem je een kijk achter de schermen van een orkest. Hoe speel je viool? Hoe klinkt de hoorn? En wat als we het gewoon probeerden te spelen? In het Atelier krijgen de kinderen allemaal een instrument in handen en worden ze heel even orkestmuzikant. Ze leren de dirigent te volgen, zodat de mysterieuze bewegingen van de maestro geen geheimen meer voor hen hebben!

Praktisch

Prijs: € 90 (15 kinderen + 1 begeleider per groep, maximum 3 groepen)
Duur: 90 min
Vraag je rondleiding aan via dit formulier of bel +32 (0)2 741 73 02