Overslaan en naar de inhoud gaan
visuel Nocturne

Nocturne van de Brusselse musea

Elke donderdagavond van 21 april tot en met 9 juni openen de Nocturnes jullie ogen voor de schatten van de Brusselse musea en kunstencentra! Het MIM neemt deel op donderdag 2 juni. Noteer alvast de datum in je agenda!

Programma

VRIJ BEZOEK - Permanente tentoonstelling
17u > 22u

BEHIND THE SCENES - Bezoek aan de museumdepots
18u / 19u / 20
In het museum kan je een 1200-tal muziekinstrumenten bewonderen, maar de MIM-collectie telt er nog een paar duizenden meer. Enkele conservatoren gunnen je een blik in hun ‘reserve’ en tonen hoe de stukken daar in de best mogelijke omstandigheden bewaard worden.

ATELIER - Hands on!
17u30 > 22u

Slaginstrumenten staan klaar in het muziekatelier en kunnen onder begeleiding bespeeld worden. Geen kakafonie, maar een moment van samen musiceren als in een echt slagorkest! Aanmelden voor de workshop is niet nodig, maar vergeet niet op tijd aanwezig te zijn op een van de volgende tijdstippen: 17u30, 18u, 18u30, 19u, 19u30, 20u, 21u. 

PERFORMANCE - Live Music@MIM
17u > 22u

Een dansorgel van de collectie Geysels is tijdelijk opgesteld in de expo mechanische muziekinstrumenten (-1). Het is het enige muziekinstrument in de expo dat op regelmatige basis ‘van zich laat horen’, ook tijdens de nocturne mag het enkele keren populaire dansjes te berde brengen. Daarnaast brengen ook enkele echte muzikanten live muziek. 

Reserveren ? -> hier

Orgue Geysels

Algemene info

Hoeveel kosten de Nocturnes?
Een enkele toegang tot een van de musea kost elke donderdagavond € 5(standaard) of € 2,5 (-26 jaar). De toegang is gratis voor kinderen janger dan 13 jaar.

Zijn de Nocturnes toegankelijk met de museumPASSmusées of een lerarenkaart?
Neen, wegens het uitzonderlijke karakter van het evenement zijn de museumPASSmusées of de lerarenkaart niet geldig.

Moet ik mijn bezoeken reserveren?
Voor de meeste musea is reserveren verplicht voor activiteiten met een specifiek tijdslot (behind the scenes). Voor een standaardbezoek aan een museum is reserveren aanbevolen, maar in het geval er nog tickets over zijn kan je ook op de avond van de Nocturne je ticket aan de ingang van het museum kopen.