Overslaan en naar de inhoud gaan

Doctoraatsdag in de musicologie

Het doel van deze dag is doctorandi samen te brengen die aan een Belgische universiteit een proefschrift in de musicologie voorbereiden, ongeacht het onderwerp, de periode of de regio die hun onderzoek behandelt. Het doel van de bijeenkomst is onderzoekers die aan geografisch dicht bij elkaar gelegen universiteiten werken, de gelegenheid te geven elkaars werk te ontdekken. Het moet de confrontatie van methodologische vragen en de bespreking van historiografische, theoretische of editieproblemen die eigen zijn aan de musicologie, aanmoedigen.

Elke doctorandus wordt uitgenodigd om zijn of haar onderzoek in het Nederlands, Frans of Engels voor te stellen. Deelname is gratis, mits voorafgaande inschrijving. Docenten en senior-onderzoekers worden van harte uitgenodigd om de dag bij te wonen: hun aanwezigheid zal de deelnemers een unieke gelegenheid bieden om gevarieerd advies in te winnen en hun reflectie te verrijken.

Op deze dag kan iedereen die dat wenst ook kennismaken met de tentoonstelling Toots 100. The Sound of a Belgian Legend, georganiseerd door de KBR en het MIM.

Programma van de dag

9u30 welkom

9u45-12u35 voorstelling papers

12u35 lunch in het MIM (gratis)

13u30-15u voorstelling papers

15u15 bezoek aan de tentoonstelling Toots 100. The Sound of a Belgian Legend (KBR - € 11)