PrintMail this page

Opmerkelijke vrouwen - het parcours

08/03/2018 - 09:30 - 17:00
evenement

Ter gelegenheid van de Internationale dag van de rechten van de vrouw op 8 maart en in het kader van de politiek die de Federale Wetenschappelijke Instellingen voeren ter bevordering van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen en het sensibiliseren van het publiek voor de genderproblematiek, hebben de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in Brussel een parcours ontwikkeld met de titel 'Opmerkelijke vrouwen'. Dit parcours richt de aandacht van de bezoeker op verschillende werken van buitengewone vrouwelijke persoonlijkheden.

Door middel van een selectie van zes kunstwerken zal de bezoeker de unieke ervaring beleven om in een paar passen culturen uit de vier hoeken van de wereld te ontdekken en te begrijpen hoe, doorheen de eeuwen, de blik op vrouwen gelijk- of net uiteenliep.

Een rijk geïllustreerde brochure met meer informatie over de kunstwerken en het parcours is gratis ter beschikking van de bezoeker vanaf 8 maart aan de ingang van de musea tot uitputting van de voorraad. Deze kan ook hier gedownload worden.

Dit initiatief werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van BELSPO, de groep  Gender Mainstreaming van de Federale Wetenschappelijke Instellingen en de enthousiaste inzet van het personeel van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.

Veel plezier ermee!

Media
Images: 
Opmerkelijke vrouwen - het parcours
Sternberg-pinao van Maria-Hendrika, Brussel, ca. 1865
Virginaal van Andreas Ruckers, Antwerpen, 1633
Glasharmonica, K.L. Röllig, ca. 1786
De hommel van Leontina Dekant, Kortrijk, ca. 1905
De hommel van Leontina Dekant, Kortrijk, ca. 1905
Gardon, Transsylvanië, Roemenië, 20ste eeuw
Theremin, jaren 1990