Print

expo SAX200

De SAX200 tentoonstelling werd bezocht door 168.000 mensen. De deuren gingen definitief dicht op zondag 11 januari 2015.

In 2014 zal het 200 jaar geleden zijn dat Grote Belg Adolphe Sax (6 november 1814 - 7 februari 1894) in Dinant geboren werd. Deze uitzonderlijke verjaardag is de aanleiding voor een uitzonderlijke tentoonstelling in het Muziekinstrumentenmuseum. Wij maken onze vierde verdieping leeg om er een jaar lang de ultieme tentoonstelling over Sax in onder te brengen. De snaren en klavieren die er sinds de opening in juni 2000 stonden opgesteld, moeten even de baan ruimen voor Sax, sax en nog eens Sax!

De hoofdthema's van SAX200 zijn "Sax, de uitvinder", "Sax, de ondernemer", "Sax en de zijnen" en "Sax na Sax". In deze tentoonstelling komt u niet alleen alles - maar dan ook álles - te weten over de saxofoon, ook zijn andere uitvindingen (saxhoorns, saxotromba's), zijn zakelijke perikelen, zijn bewogen privé leven en zelfs zijn medische instrumenten (!) komen aan bod. Tentoonstellingscommissaris is wetenschappelijk medewerker Géry Dumoulin.

Voor SAX200 zet het mim de grote middelen in. Onze eigen collectie Sax-instrumenten, de grootste in publiek bezit ter wereld, wordt zowat integraal tentoongesteld, maar er komen ook bruiklenen uit gerenommeerde musea en privé collecties. Heel wat van deze instrumenten werden nooit eerder publiek getoond.

De tentoonstelling SAX200 wordt omkaderd door een rijk programma met concerten, rondleidingen, workshops, promo-acties, evenementen en nocturnes.

SAX200

tickets (mim inbegrepen): €12 - €9 - €2
wees zeker van uw ticket en vermijd de file aan de kassa:

KOOP TICKETS ONLINE